NASA’nın Curiosity isimli uzay aracı uzayın derinliklerinde böyle görüntülendi…

NASA'nın Kızıl Gezegen'deki göz bebeği böyle görüntülendi!

NASA’nın Kızıl Gezegen’deki göz bebeği böyle görüntülendi!

NASA’nın Curiosity isimli uzay aracı uzayın derinliklerinde böyle görüntülendi…

NASA, Güneş Sistemi’mizin kızıl gezegeni Mars’ı hem yüzeyden hem de yörüngeden incelemeye devam ediyor. NASA’nın Mars yörüngesinde görev yapan uydusu MRO (Mars Reconnaissance Orbiter), yüzeydeki ünlü gözlem aracı Curiosity’yi tepeden görüntüledi.

Tombik

6 Ağustos 2012’de Kızıl Gezegen’in yüzeyine iniş yapan Curiosity, geride bıraktığımız yedi yıl içerisinde çok önemli bilimsel keşiflere imza attı. Bunların arasında Mars’ta metan gazının keşfedilmesiyle hayat izlerine ulaşılması ve gezegenin yüzeyinde geçmişte sıvı halde su bulunduğuna dair kanıtlar elde edilmesi gibi inanılmaz keşifler yer alıyor.

NASA’nın yayınladığı görüntülerden bazıları da İstanbul’a ait! Google, zaman tünelini güncelledi; İstanbul’un değişimi uzaydan böyle görüntülendi. Bu görüntü 1984 yılına ait…

NASA'nın Curiosity isimli uzay aracı uzayın derinliklerinde böyle görüntülendi...

Sadece İstanbul’un değil, tüm dünyanın görüntüleri bu şekilde saklanıyor! Google daha sonra haritalarını güncelleyerek bu görüntüleri internette paylaşıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks