Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Myanmar’da şiddetli depremde 10 kişi hayatını kaybetti

Tayland, Laos ve Vietnam dahil diğer Güneydoğu Asya ülkelerinde de güçlü şekilde hissedildi.

1.436

Myanmar’da şiddetli depremde 10 kişi hayatını kaybetti

28 Mart 2025 tarihli bu fotoğraf, Myanmar’ın Mandalay kentindeki depremin ardından Mandalay Sarayı’nın sur duvarlarındaki hasarı gösteriyor. 

Myanmar’ı vuran şiddetli deprem, Tayland, Laos ve Vietnam dahil diğer Güneydoğu Asya ülkelerinde de güçlü şekilde hissedildi.

YANGON, 28 Mart (Xinhua) — Yerel medya kuruluşu Khit Thit’in aktardığına göre, Myanmar’da cuma günü meydana gelen şiddetli depremin ardından Mandalay’da bir caminin çökmesi sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin büyüklüğünün 7,7 olduğunu ve merkez üssünün Myanmar’ın Sagaing kentinin 16 km kuzeybatısında yer aldığını bildirdi.

10 km derinlikte meydana gelen depremin epicentrumu, enlem 22.01 kuzey, boylam 95.92 doğu olarak belirlendi.

Deprem, Mandalay Sarayı’nın surları da dahil olmak üzere bazı binalarda “önemli hasara” yol açtı.

Mandalay Bölgesi’nde çok sayıda yapı çökerken, Mandalay ile Yangon’u birbirine bağlayan bazı yollar hasar gördü veya ulaşıma kapandı.

Benzer Haber
1 2.646
Benzer Haber
1 2.646

Xinhua muhabirlerinin Yangon’dan aktardığına göre, başkent Nay Pyi Taw ve en büyük şehir Yangon’da sarsıntılar güçlü şekilde hissedildi. Nay Pyi Taw’da bazı okul ve ofis binalarının da yıkıldığı bildirildi.

Myanmar İtfaiye Departmanı, depreme müdahale amacıyla kurtarma operasyonu başlattığını duyurdu.

Depremin ardından, Laos’un başkenti Vientiane, Tayland’ın başkenti Bangkok ve Vietnam’ın başkenti Hanoi’deki Xinhua muhabirleri, bu bölgelerde de güçlü sarsıntıların hissedildiğini bildirdi.

Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra, Bangkok’ta olağanüstü hal ilan etti.

Başkentte inşaat halindeki 30 katlı bir bina çöktü; bir kişi hayatını kaybederken, 43 kişi de kayıp olarak bildirildi.

Vientiane’de üç katın üzerindeki binalarda belirgin sallantılar yaşandı ve yüksek katlı binalarda yaşayanlar, iç mekânlarda şiddetli sarsıntı hissettiklerini belirtti.

Hanoi ve Ho Chi Minh kentlerinde de yüksek binalarda oturanlar, evlerinde belirgin sarsıntılar hissettiklerini ifade etti.

Kaynak. Xinhua

Haber Veriyoruz

Enable Notifications OK No thanks