0 555 339 7979 - 0 532 708 30 04
Musk, Trump’tan Yeni Tarifeleri Kaldırmasını İstedi Ancak Başarısız Oldu.
Elon Musk'tan Trump'a çağrı.

Musk, Trump’tan Yeni Tarifeleri Kaldırmasını İstedi Ancak Başarısız Oldu:
Milyarder Elon Musk, ABD Başkanı Donald Trump’a yeni getirilen kapsamlı tarifeleri geri çevirmesi için kişisel bir çağrıda bulundu. Ancak Washington Post’un iki isimsiz kaynağa dayandırdığı habere göre, bu girişim şimdilik sonuçsuz kaldı.
Habere göre, Musk geçtiğimiz hafta sonu sosyal medyada Trump’ın sert tarife planlarının mimarlarından biri olan Beyaz Saray danışmanını eleştiren bir dizi paylaşım yaparken, aynı zamanda doğrudan Trump’la temasa geçerek tarifelerin hafifletilmesini talep etti. Ancak bu çaba şu ana kadar bir sonuç getirmedi.
Washington Post’un aktardığına göre, Musk Pazartesi günü X platformunda muhafazakar ekonomist Milton Friedman’ın uluslararası ticaret işbirliğinin faydalarını anlattığı bir video paylaştı. Videoda Friedman, basit bir kurşun kalemin üretiminde kullanılan malzemelerin küresel kaynaklarını örnek göstererek “fiyatların kişisel olmayan işleyişinin” önemini vurguluyordu.
Haberde, bu durumun Başkan ile en önemli danışmanlarından biri arasındaki en üst düzey anlaşmazlıklardan biri olduğu belirtildi. Musk’ın Trump’la ticaret politikaları konusunda daha önce de çatıştığı biliniyor. 2020’de Tesla, Trump yönetiminin tarifelerine karşı dava açmıştı.
Musk, Cumartesi günü de tarife planlarının oluşturulmasında kilit rol oynayan Beyaz Saray ticaret danışmanı Peter Navarro’yu hedef aldı. “Harvard’tan ekonomi alanında doktora sahibi olmak iyi bir şey değil, kötü bir şey” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Global Times
Haber Veriyoruz
Musk, hafta sonu İtalya Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini ile yaptığı röportajda da AB ile ABD arasında bir “serbest ticaret bölgesi” kurulmasını arzuladığını söyledi.
Fortune’un Pazartesi günü yayınladığı habere göre, Musk son günlerde dünyada en fazla servet kaybeden kişi oldu. Cuma günü net serveti 20 milyar dolar düşen Musk’ın yıl başından bu yana toplam kaybı 130 milyar doları aştı.