Mobil uygulama mağazalarında ismi E-Okul, E-Devlet, SGK, HGS olan 32 sahte uygulamayı tespit ettik.

Sahte e-Devlet’e dikkat.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, “Mobil uygulama mağazalarında ismi E-Okul, E-Devlet, SGK, HGS olan 32 sahte uygulamayı tespit ettik. Vatandaşlarımız, kişisel verilere ulaşan bu uygulamaların sahte olup olmadığını anlamak için indirme sayısı, kullanıcı yorumları, yayıncı ve iletişim bilgilerine baksın” dedi.

ilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, mobil alanda güçlü bir iletişim altyapısı kurmadan dijital dönüşümü gerçekleştirmenin mümkün olmayacağını belirtti.

Tombik

BTK Başkanı Sayan, Türkiye Bilişim Derneği tarafından 34’üncüsü düzenlenen Bilişim Kurultayı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Sayan, dijital dönüşüm kapsamında oluşturulan ulusal geniş bant planıyla ilgili strateji taslağının oluşturulduğunu, yarın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından bu planın açıklanacağı müjdesini verdi.

Mobil geniş bant stratejisiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Sayan, “Mobil alanda güçlü bir iletişim altyapısı kurmadan dijital dönüşüm gerçekleştirmek mümkün olamaz. Güçlü altyapı olmadan güçlü Türkiye hedefine ulaşamayız. Altyapının ilerlemesi için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks