Ermenistan anayasasında Türkiye’ye karşı açıkça toprak iddialarında bulunuluyor.

‘Ermenistan, Türkiye’den toprak istiyor’.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Hikmet Hacıyev “Ermenistan anayasasında Türkiye’ye karşı açıkça toprak iddialarında bulunuluyor’ dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan 16 Aralık’ta yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Hacıyev, Ermenistan’ın bu açıklamalarla “komşu ülkelerle sivil ilişki kurma gücünde olmadığını ve gerici bir düşünce yapısına sahip olduğunu ortaya koyduğunu” belirtti.

Tombik

Hacıyev, Ermenistan Dışişleri Bakanlığının, Türkiye ile Ermenistan arasında 10 Ekim 2009’da imzalanan protokollerin onaylanma sürecindeki gecikmenin sorumluluğunun Türkiye’ye ait olduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Hacıyev “Ermenistan’ın komşularıyla sivil ilişkiler kurması gerekir. Erivan yönetimi bu gerçeği ne kadar çabuk anlarsa, Ermeni halkı da komşularla ilişkilerin iyileşmesinden ve ülkenin bölgesel iş birliklerine katılmasından o kadar çabuk faydalanabilir” dedi.

“ERİVAN ‘BÜYÜK ERMENİSTAN’IN PEŞİNDELER”

Detalar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks