0 555 339 7979 - 0 532 708 30 04
Mısır hükümetinden 6 milyar dolarlık özelliştirme.

Mısır, özelleştirme hamlesi kapsamında 6 milyar dolarlık devlet varlığı satışını tamamladı.
Mısır hükümeti, pazartesi günü yaptığı açıklamada, devlete ait şirketlerdeki hisselerin satışına yönelik program kapsamında 6 milyar ABD doları değerinde anlaşmaların tamamlandığını duyurdu.
Başbakan Mostafa Madbouly başkanlığında düzenlenen ve varlık satış programının (genellikle “Halka Arz Programı” olarak anılan) ilerlemesinin değerlendirildiği kabine toplantısının ardından yapılan açıklamada, bu süreçte 11 farklı sektörde 21 anlaşmanın sonuçlandırıldığı belirtildi. Toplantıya Merkez Bankası Başkanı ve ilgili bakanlar da katıldı.
Mısır, Şubat 2023’te özel sektörü güçlendirmek ve döviz rezervlerini artırmak amacıyla 32 devlet şirketinin Mısır Borsası’nda (EGX) halka arz edilmesini ve stratejik yatırımcılara sunulmasını planladığını açıklamıştı.
Başbakan Madbouly, programın hedefleri arasında özel sektörün ekonomiye katılımını artırmak, daha fazla yatırım çekmek, borsadaki mülkiyet tabanını genişletmek ve devletin finansman ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olmanın yer aldığını vurguladı. Açıklamada, hükümetin ayrıca devletin belirli ekonomik sektörlerdeki varlığını azaltmayı ve özel yatırımları teşvik etmeyi hedefleyen “Devlet Mülkiyeti Politikası” belgesini uygulamaya devam edeceği ifade edildi.
Kaynak. Xinhua
Haber Veriyoruz