Metan kullanan Zhuque 2 Y-3 roketini fırlatarak bir dönüm noktasına imza attı.

Dünyanın ilk metan roketi Zhuque 2 Y uzaya fırlatıldı!

Çin için dönüm noktası… Dünyanın ilk metan roketi Zhuque 2 Y uzaya fırlatıldı!

Çin’in LandSpace şirketi metan kullanan Zhuque 2 Y-3 roketini fırlatarak bir dönüm noktasına imza attı. Temiz yanma özelliğiyle bilinen metan, daha sürdürülebilir ve uygun maliyetli uzay yolculuğunun kapılarını açıyor.

Metan ve sıvı oksijenle çalışan Zhuque 2 Y-3 roketi 9 Aralık Cumartesi günü Çin’in kuzeybatısındaki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi’nden gökyüzüne yükseldi. Bu, Çin’in havacılık ve uzay tarihinde bir dönüm noktası oldu.

  • Bu tarihi fırlatma, Pekin merkezli özel havacılık şirketi LandSpace’in bir zaferi olarak, metan yakıtlı roketler kullanılarak dünyanın ilk başarılı uydu konuşlandırmasına işaret ediyor.

 

DÜNYANIN İLK METANLA ÇALIŞAN ROKETI FIRLATILDI

South China Morning Post tarafından haberleştirilen bu dönüm noktası, Çin’in uzay teknolojisindeki ilerlemelerini sergiliyor ve onları inovasyonun ön saflarına yerleştiriyor. LandSpace’in başarısı, SpaceX gibi tanınmış kuruluşların benzer girişimlerinden önce gelerek ülkenin uzay araştırmalarına olan bağlılığının altını çiziyor.
Uzunluğu 49,5 metre, çapı 3,35 metre ve kalkış kütlesi 220 ton olan roket üç uyduyu (Honghu, Honghu 2 ve TY-33) planlanan yörüngeye itti.

detaylar, Haber Linki

Firmalar

title="Önceki"> Önceki
Kurumsal Mail Adresi

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks