Maunsell Sea Forts Kaleleri.

Uzay Gemisini Andıran Tuhaf Yapı: Maunsell Sea Forts

Uzay Gemisini Andıran Tuhaf Yapı: Maunsell Sea Forts.

Halen ayakta kalmayı başaran ancak halihazırda harap bir halde bulunan Maunsell Sea Forts Kaleleri, Guy Maunsell tarafından 1942 yılında inşa edilmiştir. İngiltere’de bulunan Mercy ve Thames nehirlerinin ağzında yer alan doğu kıyısındaki tanklar üzerine konumlandırılmış kaleler beton malzemeden yapılmıştır. Bu özellikleriyle güçlü ve dayanıklı bir hale getirilmişlerdir.

Britanya’nın kendine has deniz kaleleri: Maunsell Sea Forts

Tombik

Büyük Britanya’yı Almanlar’dan korumak amacıyla yapılan deniz kalelerinin projesini Guy Maunsell tasarlamış olsa da uygulama aşamasında İngiliz ordusu ve donanmasında yer alan pek çok uzman çalışmıştır. Başarılarının en büyük nedenlerinden biri de budur. Maunsell Sea Forts’un içlerinde 5 ila 7 kule olan 7 ayrı kule grubu kıyıya yakın ve uzak olacak şekilde tasarlanmıştır. Bunun amacı hem denizden hem de havadan gelecek tehlikelere karşı önlem almaktır. Amacını en iyi şekilde yerine getiren bu savunma yapıları sayesinde sayısı 20’yi aşkın Alman uçağının düşürülüp yok edildiği bilinir. Ayrıca 30’dan fazla roket füzesinin de yok olmasına yardımcı olmuşlardır. Savaş döneminde oldukça önemli ve kritik görevlere sahip olan kulelerin her bir takımında 120 askerin görev aldığı söylenmektedir. 1956 yılına kadar asma köprüler ile birbirine bağlı olan kale takımları, bu dönemde zaten çok da dayanıklı ve güçlü olmayan köprülerin yıkılmasıyla birbirinden ayrılmıştır. 1945 yılında savaşın bitmesi sonucu aktif olarak kullanımı da sonlanan kuleler, 1964 yılında ise ihtiyaç duyulmaması nedeniyle tamamen terk edilmiştir.

Detaylar, haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks