Malatya’da 2 katlı binanın çökmesinin ardından çok sayıda kişi enkaz altında kalmış.

Malatya'da çöken binadan yaralıları kurtaranlar.

Malatya’da çöken binadan yaralıları kurtaranlar, yaşananları anlattı.

Malatya’da 2 katlı binanın çökmesinin ardından çok sayıda kişi enkaz altında kalmış, ekiplerin arama-kurtarma çalışmaları sonucunda kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı. Göçüğün ilk başında kurtarılan 13 kişi dışında enkazda başka kimseye rastlanılmamasının ardından çalışmalar sona ermişti. Malatya’da çöken binanın enkazı altında kalan yaralıları çıkaran vatandaşlar, yaşananları anlattı.

Bir anda yakınında bulunan binanın çöktüğünü belirten İrfan Tunay, “Enkaz olduğunda ilk gelenlerden bir tanesiyim. İçeride yaralıların olduğunu gördüm. Bir toz dumanı kapladığı bir alandı zaten. Göz gözü görmüyordu. Ben ve arkadaşlarımla birlikte 4 tane vatandaşı çıkardık. O anki atmosferi anlatamıyorum. O an şoktaydım, toz duman içindeydik ama büyük bir gürültü geldiğini karşı taraftaydım, gördüm. Direkt enkaza doğru koşmaya başladım. Biz toz dumandan içeriye girdik. İçeride bir boşluk vardı, oradan içeriye girdik. İçeride enkaz altında kalan birkaç tane vatandaşımız vardı. Biz de makaslarla kesip betondan çıkarttık” dedi.

“‘YARDIM EDİN’ ÇAĞRISI DUYDUK”

Yaralıları çıkarmaya yardım eden ve göçüğü gören diğer vatandaşlar ise gürültü sesiyle caddeye doğru koştuklarını, enkazın üstüne çıktılarını, enkazın arasında bir boşluk olduğunu ve oradan vatandaşların ‘yardım edin’ çağrılarını duyduktan sonra içeriye girerek, yaralıları kurtardıklarını söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks