Mafya örgütü o ülkede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Dünya bu olayı konuşuyor!

Dünya bu olayı konuşuyor! Mafya örgütü o ülkede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Koronavirüs ile ilgili tepki çeken çıkışlarda bulunan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun salgına yönelik politikalarını beğenmeyen bazı mafya ve çeteler, halkı tehdit etti. Ülkenin en tehlikeli noktalarında biri olan Rio de Janeiro kentindeki yasa dışı çeteler, illegal şekilde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki yasa dışı çeteler, koronavirüs salgını ile mücadeleyi lehlerine çevirerek halkı tehdit etti.

Tombik

Hükümetin sokağa çıkma yasağı ilan etmemesine rağmen silahlı grupların gecekondu mahallelerinde yaşayanlara “akşam 8’den sonra evlerinden çıkmamaları” yönünde talimat veren mesajlar attığı ortaya çıktı.

G1 adlı yerel medya portalının haberine göre Rio das Pedras, Muzema and Tijuquinha bölgelerinde yaşayanlar sosyal medya üzerinden tehdit edildi.

Söz konusu mesajlarda, “Rio das Pedras, Muzema and Tijuquinha sakinlerinin dikkatine. Saat 20.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bu dakikadan sonra sokakta görülenlere uyarılara uyma dersi verilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Ülkede salgın büyüyor

Brezilya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 11 kişi yaşamını yitirdi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks