La Palma Adası’nda 50 yıl sonra aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı.

Akan lavlar havuzu doldurdu, 320 ev kül oldu.

La Palma’da felaket! Akan lavlar havuzu doldurdu, 320 ev kül oldu.

İspanya’nın güneybatısında Kanarya Adaları bölgesindeki La Palma Adası’nda 50 yıl sonra aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı’ndaki patlamalar şiddetini artırarak devam ediyor. 4. gününe giren patlamalardan dolayı 6 bin kişi tahliye edildi, 400 hektarlık tarım alanı ve 320 ev yandı, 400 milyon avroluk maddi hasar oluştu. Öte yandan yanardağdan akan lavlar, ulaştığı yerleşim yerindeki bir havuzu doldurdu.

Kanarya Adaları grubundaki en küçük adalardan biri olan ve volkanik bir coğrafyaya sahip La Palma’da, Cumbre Vieja Yanardağı’ndaki patlamalardan dolayı bölgeden tahliye edilenlerin sayısı 6 bini geçti.

YÜKSEKLİĞİ 6 METREYİ BULDU

Yerel yönetim kaynakları, 19 Eylül’den bu yana aktif durumda olan yanardağdan lav akışının ortalama yüksekliğinin 6 metreyi bulduğunu ve şimdiye kadar günde 6 bin ila 9 bin ton kükürt dioksit yayıldığını belirtti.

Denize doğru ilerleyen lavlar şimdiye kadar 320 evi yakıp geçerken, bölgede sadece 4 günde oluşan maddi hasarın 400 milyon avroyu bulduğu kaydedildi.

Yanardağ çevresindeki, 300’ü muz ağaçları olmak üzere şimdiye kadar toplam 400 hektarlık tarım alanının yandığı bildirildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks