Küreselizm küreden mi doğmaktadır?

Yaşam formu yoksa bir küre ile değişecek mi?

Ülkemiz kaçıncı sınıf bir ülke…

Bugün dünyayı yönetmeye çalışanlar yıllar önce başlattıkları projelerini bir bir uygularken, biz neden uyuduk…

Koca ünvanlı, heybet bakışlı, güzel ağızlı, ses tonu halkı etkileyen, candan konuşuyormuş gibi konuşan ve halka arkadan aptal gibi bakan insanlara sormamız gerekmez mi?

Medyayı bir yayın aracı olarak değil yayma aracı olarak kullananlar, reklamlarla bir takım insanları zengin edip bunun acısını halktan çıkaranlar, dünyayı değiştirenleri görmediler mi zannediyorsunuz.

  • Ama geçmişten çok güzel bahsediyorlar. Yok şöyle idi yok böyle idi…yok 400 yıl boyunca dünyaya hükmetttik falan filan…
  • Bir de şu cemeat olayında anlatımlar sanki o zamanda yaşanmış gibi anlatılması gerçekten çok enterasan. Bu verileni araştırmadan, mantığa ve akla dayandırmadan kabul etmenin yoludur.

Beyninizi şuna yönlendirmeniz gerek; hayatı nasıl algılamalıyım…

Birey bir hiç ise neden bir yaşam formu var ve bu yaşam formu bize neden başka formlar sunmuştur.

  • İşte hayata hükmedenler bireyin değerini anlayarak haraket etmişlerdir. Ve buna göre bir hiyerarşik sistem kurup bu sisteme itaatkarlık sağlanması için maddeyi vererek insanların egolarını tatmin etmişlerdir.

Bunun neresi kötü derseniz, bunun kötü tarafı sistemin içine sokulan ve madde ile itaatkarlık sağlanan insanların inançlarının zayıf, yaşama bakış açılarının maddesel olmasıdır.

İşte bu tür insanlar topluma hitap etmişlerdir. Yani toplum kullanılmıştır. Kullanılan toplum ile oluşan yönetimlerde bu sisteme ayak uydurmak zorunda kalmıştır.

  • Şuan istesenizde bu sistemi yok edemez ve kaldıramazsınız. Çünkü sisteme bakış açısı da değişmiştir.

Düzen’ dedikleri bu yapı madde döngüsü ile ilerliyerek ve egoları tatmin ederek yol almaktadır. İnanç arka plana atılmıştır.

  • İnancın varlığı bir korku materyali olarak kullanılmış varlığın bu ‘Düzen’e uymak zorunda olduğu bir alt yapı oluşturulmuştur.

Şimdi ise bu ‘Düzen’ kendini yenilemek üzeredir. Ve bunun adına Küreselizm denmektedir. Aslında bunun altında başka formlar yatmaktadır.

Bunu da düşünerek akıl yolu ile bulmanız mümkündür. Tek yapmanız gereken aklın sahip olduğu kapıları açmak ve orada ne var diye gözatmaktır.

Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks