Kıyamet senaryoları ve Komplo teorileri yakın dönemde popülarite kazanmaya başlamış.

Geleceği onlar belirleyecek! Yapay zekaların komplo teorileri.

Dünyanın sonunun uzaylılar tarafından getirileceği ya da yapay zekanın gelişen teknoloji yardımıyla insanlığı yok edeceği şeklinde Kıyamet senaryoları ve Komplo teorileri yakın dönemde popülarite kazanmaya başlamış, özellikle Hollywood filmlerinin de etkisiyle özellikle yapay zekanın insanlık yönünden geleceği tartışılan bir konu haline dönüşmüştür.

Yapay zekanın insanlığın sonunu getireceği teorisine göre kendi kendine düşünebilen, kendi sistemini kuran Yapay Zeka, kontrolü ele aldığında her şeyi yapabilir.

Tombik

Şu an teknolojinin dünyamızın her yerinde her şeyi kontrol ettiğini düşünürsek, bu teknoloji ve bilgisayarların, kendi kendine düşünebilen ve hareket edebilen bir sistem tarafından insan dışı bir kontrol ile tüm gezegeni ele geçireceği, bombalar patlatabileceği veya hassas sistemleri durdurabileceği ve bu sayede insanoğlunun sonunu getireceğine dair korku senaryoları ileri sürülmektedir. Elon Musk’un yakın dönemde bu kadar konuşulmasını sağlayan Bir diğer konu ise Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ile Twitter üzerinden yaptığı atışmadır. Zuckerberg, yapay zekanın İnsanoğlu İçin bir tehdit olduğu görüşüne kesinlikle katılmadığını, bu Kıyamet senaryolarından sıkıldığını ve gerçeği yansıtmadığını, sosyal medyadan belirtmiş, bu açıklamanın ardından Elon Musk, Zuckerberg’in bilgisinin yetersiz olduğunu söyleyen bir cevap yazmıştır.

Elon Musk’ın projesi, insanların beyindeki yapay sinir ağları ile elektronik cihazları ve bilgisayarları doğrudan yönetebilecek bir sisteme sahip olmasını kapsamaktadır.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks