Kaybedilen her hayat çok üzücü.

Göçmen sayısında artış gözlemlersek AB topraklarını savunmak için harekete geçeriz.

‘Göçmen sayısında artış gözlemlersek AB topraklarını savunmak için harekete geçeriz’.

Avrupa Birliği’nin İdlib’de tüm tarafları diyaloğa ve çatışmaya son vermeye davet ettiğini söyleyen Stano, ‘Kaybedilen her hayat çok üzücü’ dedi.

Medyascope’dan Burak Tatari’ye konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Türkiye’nin İdlib’de 33 askerin şehit olmasının ardından Avrupa’ya mülteci akışını durdurmama kararını değerlendirdi.

Tombik

“HAREKETE GEÇERİZ”

Medyada yayınlanan mülteci haberlerinin farkında olduklarını açıklayan Stano, Ankara ile iletişimde olduklarını ve Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye’nin göçmen politikasında değişiklik olmadığı yanıtını verdiğini aktardı. Stano, yasa dışı şekilde sınırı aşmaya çalışan göçmen sayısında artış gözlemlemeleri halinde ise harekete geçeceklerini söyledi.

Stano şunları söyledi:

“İdlib ve çevresindeki yaşananlar büyük bir endişe yarattı. Şu an durum çok tehlikeli halde. Avrupa Dış Politikası adına en yetkili olan Yüksek Temsilci Josep Borrell bunun bir an önce durması gereken, tehlikeli bir gerginlik olduğunu söyledi. Durum, uluslararası alanda büyük bir çatışma riski taşıyor. Bu nedenle Avrupa Birliği iki tarafa da acilen da gerginliği düşürme ve İdlib’de çatışmayı durdurma çağrısında bulunuyor. Çünkü en sonunda, en büyük bedeli ödeyenler siviller oluyor. Çok sayıda sivil İdlib’deki gerginlik sebebiyle acı çekiyor. Unutmayalım, kadınlar, çocuklardan ve yaşlı insanlardan oluşan on binlerce sivil insani durumdan en çok zararı görüyor. Bu sebeple Avrupa Birliği tüm tarafları çatışmaya son vermeye ve politik çözümler bulmaya davet ediyor. Çünkü kaybedilen her hayat çok üzücü”

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks