Katledilen trans kadın Hande Kader’in yakın arkadaşı Didem Akay intihar etti.

‘İntihar değil cinayet’

‘İntihar değil cinayet’.

Katledilen trans kadın Hande Kader’in yakın arkadaşı Didem Akay intihar etti.

Şiddet gördükten sonra vahşice katledilip yakılan ve cesedi Zekeriyaköy’de yol kenarına bırakılan 23 yaşındaki trans kadın Hande Kader’in yakın arkadaşı ve 2018 Trans Güzellik Kraliçesi seçilen Didem Akay (25) önceki gün intihar etti.

Tombik

Didem Akay, işkence gördükten sonra yakılarak öldürülen Hande Kader’in yakın arkadaşıydı. 25 yaşındaydı ve en yakın dostunun vahşice öldürülmesinden kahrolmuştu. Hande Kader’in ve trans bireylerin çıkaramadığı ses olmaya çalışıyor, mücadele ediyordu. Ayrıca Akay, birçok trans kadına göre şanslı sayılabilecek birisiydi, çünkü ailesi kendisine sürekli destek oluyordu. Aile, çocuklarını koruyup, kollamaya çalışıyordu. Ancak Akay, psikolojik olarak uzun süredir kendisini iyi hissetmiyordu. İnsanların kendisine olan yaklaşımından rahatsızdı. Hor görüldüğünü, dışlandığını, yaşamın kendisi için çok anlamsız olduğunu her fırsatta aktaran Akay, bir otel odasında hayatını sonlandırdı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks