Kargo şirketleri, Türkiye’de vatandaşların en çok şikayetçi olduğu sektörler arasında yer alıyor.

Kargo şirketlerinin yeni oyunu ortaya çıktı!

Kargo şirketlerinin yeni oyunu ortaya çıktı!Kargo şirketleri, Türkiye’de vatandaşların en çok şikayetçi olduğu sektörler arasında yer alıyor.

Kargo şirketleri, Türkiye’de vatandaşların en çok şikayetçi olduğu sektörler arasında yer alıyor. Teslimat süreçleriyle ilgili sıkıntılar başta olmak üzere, birçok firma aldığı ücret karşılığında kaliteli hizmet sunmuyor. Bu konuda son bir yıl sadece 4 şirkete 100 bine yakın şikayet yapılması sürecin ne kadar vahim bir boyutta olduğunu da gözler önüne seriyor.

Son yıllarda internet üzerinden alışverişin hızlı bir şekilde artış gösterdiği ülkelerden biri olan Türkiye’de, online alışveriş yapan vatandaşların en çok sıkıntı duyduğu konuların başında “kargo süreci” geliyor. Hemen her gün kargo firmalarına binlerce şikayet yağarken, sosyal medyada yer alan bir olay “Kargo firmaları müşterilerini kandırarak haksız kazanç mı elde ediyor?” sorusuna neden oldu.

Tombik

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, uçak ile kargo hizmeti veren kargo firmalardan birine giden vatandaş, Adana’dan İstanbul’a en hızlı gönderi seçeneği konusunda yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşa “Uçak kargo ile en geç 24 saat içinde kargonuzu istediğiniz adrese teslim ediyoruz.” bilgisini veren firma, işlemleri de bu hizmet bedeline göre tamamladı.

Normal kargodan yaklaşık 3 kat daha pahalı olan bu hizmeti satan alan vatandaş, 36 saat boyunca kargosuna ulaşamadı. Söz konusu firmanın internet sitesindeki sisteminde ise bu süreç boyunca “Kargonuz size ulaştırılmak üzere yola çıktı.” bilgisi yer aldı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks