Karadeniz’de caddelerin nehre döndüğü sel felaketi.

Ölü sayısı 27'ye yükseldi.

Sel bölgesinden acı haber! Ölü sayısı 27’ye yükseldi.

Gelen bir son dakika haberine göre; Karadeniz’de caddelerin nehre döndüğü sel felaketinde, dere yatağına inşa edilen birçok ev çöktü, büyük kısmı da hasar aldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel nedeniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 kişinin hayatını kaybettiğini, Bartın’da kaybolan bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Öte yandan Ölçer Apartmanı’ndaki Senanur Kuş’un (20), akrabalarının bulunduğu ‘WhatsApp’ grubuna ‘Dua edin bize’ mesajı gönderdiği ortaya çıktı.

Bartın, Sinop, Kastamonu ve Samsun’da yaşanan sel felaketi, kentleri adeta savaş alanına çevirdi. Karadeniz’de neredeyse her şiddetli yağış sonrası oluşan manzaraları değerlendiren uzmanlar yaşananları “Malumun ilanı, insan hatası” olarak yorumladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada ise “Yaşanan sel nedeniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bartın’da kaybolan 1 vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

Detaylar, Haber Linki

Dünya

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks