Kara deliklerin enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini söyleniyor.

Kara delikler enerji kaynağı olarak kullanılabilir.

Kara delikler enerji kaynağı olarak kullanılabilir.

Kara delikler evrenin en gizemli oluşumlarından birisi olmaya devam ediyor. Ancak yapılan yeni bir çalışma, kara deliklerin enerji kaynağı olarak kullanılabileceğini söylüyor.

Kara deliklerin çekim gücü o kadar güçlüdür ki hiçbir şey (ışık bile) onların çekiminden kaçamaz. Peki kara deliklerin devasa gücünü bir enerji kaynağı olarak kullanabilir miyiz? Yapılan yani bir çalışmaya göre bu sorunun cevabı evet. Bilim insanlarına göre bir gün kara deliklerin dönme ve yerçekimi özellikleri kullanılarak onlardan enerji üretmek mümkün olacak.

Benzer Haber
1 2.298
Tombik

Pekin Üniversitesi Kavli Astronomi ve Astrofizik Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmacı olan çalışmanın başyazarı Zhan Feng Mai Live Science’a verdiği demeçte, “Kara deliklerden enerji elde edebileceğimizi biliyoruz ve aynı zamanda onlara enerji enjekte edebileceğimizi de biliyoruz, ki bu kulağa neredeyse bir batarya gibi geliyor” dedi.

“Kara delik bataryası”

İlk varsayımsal senaryoda, bilim insanları kara deliğe büyük, elektrik yüklü parçacıklar enjekte ederek onu “şarj” edebileceklerini öneriyor. Bu senaryonun temel prensibi, karadeliğe sürekli olarak enjekte edilen yüksek kütleli, elektrik yüklü parçacıkların karadeliğin içinde bir elektrik alan oluşturmasını sağlamak. Bu yükler, karadeliğe enjekte edilmeye devam edildikçe, karadeliğin kendisi de bir noktadan sonra eklenen herhangi bir yükü itmeye başlayacak bir elektromanyetik itme alanına sahip olacak.

detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks