Kan donduran tehdit! Afganistan’da oje süren kadınların parmağı kesilecek.

Afganistan’da Taliban’ın yeniden yönetimine geri dönmesi

Kan donduran tehdit! Afganistan’da oje süren kadınların parmağı kesilecek.

Afganistan’da Taliban’ın yeniden yönetimine geri dönmesi, bu ülke kadınlarının son 20 yılda elde ettikleri kazanımları kaybetme korkusuna yol açarken ülkeden de kan donduran olaylar duyulmaya başladı. Taliban birkaç gün önce burka giymediği için bir kadını sokak ortasında infaz etmiş, sonraki günlerde de yine bir kadın kötü yemek pişirdiği gerekçesiyle diri diri yakılmıştı. The Sun gazetesinde yer alan bilgiye göre ise tırnakları ojeli olan kadınların parmaklarının kesileceği öne sürüldü.

Taliban yönetiminin, “Afganistan’da barış içinde yeni bir dönem yaşanacağı” vaadinde bulunmasına rağmen geçmiş dönemde yaşanan kötü tecrübeler ve özellikle kadın hakları konusunda elde edilen kazanımların geri gideceği kaygısı ciddi bir şekilde ağır basıyor. Vücudu tamamen kapatan giysi olan burkaya yönelik talebin ülkede artması bu korkunun gerçeğe dönüşmesinin adeta yansıması olarak görülüyor.

AFGAN GENÇLER KIRBAÇLANDI

Bununla birlikte ülkede her geçen gün kan donduran olaylar yaşanıyor. The Telegraph tarafından bildirilen, geniş çapta paylaşılan bir Facebook gönderisinde bir Afgan genç, kendisinin ve bir grup arkadaşının tişört ve kot pantolon giydikleri gerekçesiyle sokakta dövüldüklerini ve kırbaçlandıklarını öne sürdü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks