Kamuda 30 yıldan fazla hizmeti olan emeklilere ek ikramiye için 1.4 milyar liralık daha ödeme var.

Emekliye 1.4 milyar lira daha ödenecek.

Kamuda 30 yıldan fazla hizmeti olan emeklilere ek ikramiye için 1.4 milyar liralık daha ödeme var. 217 bin kişi bu hafta başvurursa ödemeye hak kazanacak. Geçen yıl başvurup ek ikramiye alanlara da varsa kalan ödemeleri Mart’tan itibaren yapılacak.

Yaklaşık 450 bin memur emeklisini ilgilendiren ek ikramiye için başvuru süresinde son haftaya girilirken, ikinci taksit ödemeleri için de kollar sıvandı. Henüz parasını almayan 217 bin kişi bu hafta başvurursa ek ikramiyeden yararlanabilecek. Geçen yıl başvurup ek ikramiye alanlara da varsa kalan ödemeleri Mart’tan itibaren yapılacak. Geçen yılın başında yasalaşan torba kanun kapsamında, 7 Ocak 2015’ten önce emekli aylığı bağlananlara 30 yıldan fazla olan hizmetlerine karşılık ikramiye ödenmesi imkanı tanınmıştı. Toplamda 450 bine yakın memur emeklisini ilgilendiren düzenleme kapsamında, toplam 2.5 milyar lira ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Emeklilere düzenlemenin yürürlüğe girdiği 27 Ocak 2017’yi takip eden 1 yıl içinde başvurmaları şartı getirilmiş; ikramiyenin 7 bin 500 liraya kadar olan kısmının başvuru tarihinden itibaren 3 ay içinde, varsa kalan kısmının ise ilk ödeme tarihinden itibaren hesaplanacak kanuni faiziyle takip eden yılın aynı ayı içinde verileceği karara bağlanmıştı. Emeklilere ilk ödemeler Mart 2017’de başladı.

Tombik

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks