Kamil Koç’u alan Alman Flixbus’a satılmasıyla otobüs taşımacılığında sistem kökten değişiyor.

Muavin yok, koltukta numara yok

Otobüs yolculuğunda yeni dönem! Muavin yok, koltukta numara yok.

Kamil Koç’u alan Alman Flixbus’a satılmasıyla otobüs taşımacılığında sistem kökten değişiyor. Otobüste muavin kalkıyor, ikram bitiyor, servis sistemi değişiyor, koltuk da ‘numarasız’ satılacak.

Otobüs taşımacılığının köklü kuruluşlarından Kamil Koç’un Almanya merkezli Flixmobility GmbH’ye satılmasıyla otobüs taşımacılığının tüm sistemi kökten değişmeye başladı.

Tombik

Avrupa ve ABD’de Flixbus adıyla hizmet veren ve milyonlarca yolcu taşıyan şirket, yoğun olan otobüs hatlarında muavin, host, hostes uygulamasını kaldırdı.

Tüm Türkiye’ye yayılacak

Milliyet’in haberine göre, firma, bu uygulamayı tüm Türkiye geneline yaymaya hazırlanıyor. ‘Uygun fiyatlı’ taşımacılık konusunda öne çıkan firma, Avrupa ve Amerika’da uyguladığı sistemi bu şekilde Türkiye’ye getirmiş oldu. Bu kapsamda diğer otobüs firmaları da, maliyetlerle rekabet edebilmek için aynı sistemleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Numarasız bilet satılacak

Daha fazla yolcu taşımak için uzun araçları tercih eden firma aynı zamanda 2+1 otobüsleri de kaldırıyor. Artık tüm mesafelerde 54 kişilik araçlarla yolcu taşıyacak. Firmanın otobüs taşımacılığında gelecek dönemdeki bir diğer uygulaması da, ‘numarasız bilet’ satmak olacak. Otobüsteki koltuk sayısına göre bilet satacak firma, servis uygulamasını da kaldıracak.

Detaylar, HAber linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks