Kabul edilen kanun teklifi ile birlikte, Dijital Hizmet Vergisi’ne merhaba diyoruz.

Artık Bir Vergimiz Daha Var: Dijital Hizmet Vergisi

Artık Bir Vergimiz Daha Var: Dijital Hizmet Vergisi.

Kabul edilen kanun teklifi ile birlikte, Dijital Hizmet Vergisi’ne merhaba diyoruz. Bu vergi, bizlere fiyat artışı olarak yansıyabilir!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen bir kanun teklifi sonrasında, hayatımıza yeni bir vergi daha girdi: Dijital Hizmet Vergisi.

Tombik

Spotify fiyatlarına zam geldi

Bu vergi, ücretli dijital hizmet sağlayıcıları ilgilendiriyor. Örneğin YouTube Premium, YouTube Music, Spotify, Netflix, BluTV gibi hizmetler, artık Dijital Hizmet Vergisi’nin mükellefi konumunda. Bu listeye Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya devlerini eklemek de mümkün.

Peki Dijital Hizmet Vergisi nasıl işleyecek? Türkiye’deki cirosu 20 milyon TL’den büyük olan hizmetler, artık yüzde 7.5 oranında vergi ödemek zorunda. Bu ciroya ulaşamayan veya dünya genelinde 750 milyon Avro’dan daha düşük bir cirosu bulunan hizmetler ise, Dijital Hizmet Vergisi’nden muaf tutulacak.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks