İtalya’da ortaya çıkan ve MS 5. yüzyıla tarihlenen ‘vampir mezarı’.

1500 Yıllık ‘Vampir Mezarı’ Bulundu.

1500 Yıllık ‘Vampir Mezarı’ Bulundu.

İtalya’da ortaya çıkan ve MS 5. yüzyıla tarihlenen ‘vampir mezarı’nda, 10 yaşında ölen çocuğun tekrar dirilmemesi için önlemler alınmış.

İtalya’da Antik Roma bölgesinde bulunan 10 yaşında olduğu düşünülen bir çocuk iskeleti, büyük olasılıkla sıtma olan çocuğun tekrar dirilmemesi ve hastalığını yaşayanlara bulaştırmaması için önlemler alındığını işaret ediyor.

Tombik

İskeletin ağzına kasıtlı olarak büyük bir taş konulmuş. Araştırmacılar bu taşın, hastalığı ve vücudun kendisini içeren bir çeşit ritüelin bir parçası olarak ağza yerleştirildiği ihtimal üzerinde duruyor.

Arkeolog David Soren, “Daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Son derece ürkütücü ve garip. Yerel halk bunu “Lugnano’nun Vampiri” olarak adlandırıyor.” diyor.

Söz konusu mezar, ölümcül sıtma salgınının yayıldığı ve birçok bebeği ve küçük çocuğu öldürdüğü 5. yüzyıla tarihlenen La Necropoli dei Bambini ya da Bebek Mezarlığı’nda bulundu. Genç kurbanların cesetleri, aslen MÖ 1. yüzyılın sonunda inşa edilmiş ve daha sonra terk edilmiş bir Roma villası yerine gömülmüştü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks