İstanbul Üsküdar’da 3 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası gözler yine özel halk otobüsleri üzerine çevrildi.

Üsküdar’da yaşanan kaza sonrası gözler özel halk otobüsleri üzerine çevrildi.

İstanbul Üsküdar’da 3 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası gözler yine özel halk otobüsleri üzerine çevrildi. Özel Halk Otobüsü Birliği (ÖHO) yetkilileri, yaşanan olumsuz olayların ardında iyi yetişmiş şoför eksikliği ve kurumsallaşamamak olduğunu vurguluyor.

Üsküdar’da 3 kişinin hayatını kaybetmesine, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan kazanın ardından tüm gözler özel halk otobüsleri üzerine çevrilmiş durumda. Özel Halk Otobüsü Birliği (ÖHO) yetkilileri, kendileriyle ilgili peş peşe yaşanan olumsuz olayların kurumsallaşamamaktan kaynaklandığını savunuyor. ÖHO yetkilileri eğitimli, bilinçli, iyi yetişmiş şoför bulmakta da zorlandıklarını belirtiyor.

Tombik

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal’ın, kazadan sonra yaptığı açıklamada “Özel Halk Otobüsleriyle ilgili sorunun kalıcı olarak çözülmesi için çalışmalar yaptığımızı da beyan etmek isterim” demesi de soru işareti yarattı.

KALDIRILIYOR MU?

Başkanın açıklamasının, özel halk otobüslerinin kaldırılması anlamını mı içerdiğini, bu yönde bir çalışma olup olmadığını sorduğumuz İBB yetkilileri, ÖHO ile ilgili ciddi bir çalışma yapıldığını ancak kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks