İstanbul Kartal’da önceki gün çöken binanın imar barışından faydalandığı ortaya çıktı.

Çöken bina devletle barışmış!

Çöken bina devletle barışmış!

İstanbul Kartal’da önceki gün çöken binanın imar barışından faydalandığı ortaya çıktı. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen “1992 yılında yapımına başlanan ve 1998 yılında üzerine kaçak olarak 3 kat ilave edilen binadaki kat maliklerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak binayı yasal hale getirdiğini tespit ettik” dedi. Köymen; “Deprem güvenliği olmayan, kaçak olduğu için yıkılması gereken yapılar imar barışıyla yasal hale getirildi. Sonucunda insanlar bu düzenlemenin bedelini hayatlarıyla ödüyor” diye konuştu.

Hükümet, 2018 yılının mayıs ayında imar barışı düzenlemesini hayata geçirerek, ruhsatsız olan veya yasa dışı eklentilere sahip olan yapılara kayıt belgesi vermeye başlamıştı.

Tombik

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen’in verdiği bilgiye göre; Kartal’daki çöken 8 katlı 14 daireli binanın kaçak katlarında yaşayanlar da arsa emlak değeri ile yapı yaklaşık maliyeti toplamı üzerinden yüzde 3 oranında bedel ödeyerek imar barışından yararlandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks