İstanbul Fatih’te toplu bir şekilde yaşamlarına son veren Yetişkin kardeşler.

Son günlerde yaşanan ölümlerin sebebi 'Werther' etkisi mi?

Son günlerde yaşanan ölümlerin sebebi ‘Werther’ etkisi mi?.

İstanbul Fatih’te toplu bir şekilde yaşamlarına son veren Yetişkin kardeşlerin haberinin üzerinden 1 hafta geçmeden, yine toplu bir ölüm haberi Antalya’dan geldi. Aynı aileden Selim Şimşek, eşi Sultan Şimşek ile çocukları Ceren ve Ali Çınar Şimşek evlerinde ölü bulundu. İki farklı şehirde yaşayan iki ailenin de evlerinde kimyasal bulunması, akıllara intihar bulaşıcı mı sorusunu getirdi.

Prof. Dr. Şahika Yüksel, benzer ölüm vakalarının toplumu etkilediğini belirterek, “Konunun uzmanlarını daha çok korkutan ve düşündüren bir olay bu. Maalesef yüzyıllar boyu çeşitli şekillerde örneğine rastladığımız intihar ya da toplu ölüm vakalarının diğer insanları etkilemesi, bir diğer adıyla Werther etkisini düşündürdü bize” diye konuştu.

Tombik

Medyaya büyük görev düştüğünü kaydeden Özge Öztaşçı da bu tarz haberlerin yayınlanmasının belli kriter ve koşullar altında olması gerektiğini de kaydetti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks