İstanbul Esenyurt’ta kendisini elektrik süpürgesinin sapıyla döven nişanlısı Ali Ayberk…

Kadın hakim cezaya itiraz etti.

Düğüne 4 gün kala kendisini döven nişanlısını öldürdü… Kadın hakim cezaya itiraz etti.

İstanbul Esenyurt’ta kendisini elektrik süpürgesinin sapıyla döven nişanlısı Ali Ayberk Kahveci’yi (23) tek bıçak darbesiyle öldüren Ayşenur Yılmaz 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı çok bulan üye hakim Gamze Özdemir “Sanığın kendisinden fiziksel güç olarak üstün olan maktul tarafından darp edilmesi sırasında tezgah üzerinde bulunan bıçağı eline geçirip kendisini savunmak, maktulün fiziksel şiddetini engellemek ve kadın erkek arasındaki güç farkını bu yolla dengelemek istemesi olağandır” diyerek karara muhalefet etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 3 Temmuz 2017’te düğünlerine 4 gün kala Ali Ayberk Kahveci’yi öldüren Ayşenur Yılmaz’ın, ‘haksız tahrik altında kasten öldürmek‘ suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapsi istenmişti. Olay yerini temizlemesini istediği kuzeni Fatih Ardıç için ‘delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Tombik

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks