İş dünyası ve çalışanlar arasında popüler olan sosyal paylaşım platformu LinkedIn.

LinkedIn kullanıcılarını hedef alıyor!

Hacker’lar LinkedIn kullanıcılarını hedef alıyor!

İş dünyası ve çalışanlar arasında popüler olan sosyal paylaşım platformu LinkedIn, hackerlerin yeni hedefi haline geldi. Dünyada 500 milyondan fazla kullanıcıyı koruyan Bitdefender Antivirüs, sahte profiller ve iş teklifleriyle LinkedIn kullanıcılarını tuzağa düşüren siber korsanlara karşı dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Siber korsanlar için sosyal medya ve çevrimiçi ağlar büyük bir nimet olmaya devam ediyor. Hackerlerin hedefledikleri yeni mecra ise iş dünyasının profesyonel sosyal paylaşım platformu olan LinkedIn. Dünyanın birçok yerinden profesyonel çalışanların birbirleriyle iletişim halinde oldukları LinkedIn platformunda kurumsal şirketlerin çalışanlara iş tekliflerinde bulunduğunu belirten Bitdefender Antivirüs, hackerlerin iş teklifi şeklinde hazırlanmış mailler ile kötü amaçlı yazılım yaydıkları uyarısında bulunarak LinkedIn kullanıcılarının dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Tombik

Sahte Profillerle Çalışanlar Tuzağa Düşürülüyor

Proofpoint tarafından gerçekleştirilen araştırmada ABD genelinde LinkedIn kullanan çalışanlarının hackerler tarafından potansiyel kurban olarak görüldüğü sonucuna ulaşılıyor. Siber saldırganların resmi bir işe alım şirketi olarak kendilerini tanıttıklarını belirten Bitdefender Antivirüs, bu şekilde gizlenerek çalışanların gözünde inandırıcı bir imaj çizdiklerine dikkat çekiyor. İnandırıcı bir imaj oluşturan hackerler bir sonraki adımlarında ise çalışanlara bağlantı isteği ve iş teklifi mesajlarını kişiselleştirilmiş içeriklerle gönderiyor. Her çalışanın özgeçmişlerine ve çalıştıkları pozisyonlara uygun iş tekliflerinde bulunan hackerlere inanan çalışanlar, iletişim kurdukları anda tuzağa düşüyorlar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks