İnternette devamlı olarak siber saldırılar oluyor. Ancak bunların bazıları hapiste bitiyor.

Sonu kötü biten siber saldırı vakaları.

Sonu kötü biten siber saldırı vakaları.

İnternette devamlı olarak siber saldırılar oluyor. Ancak bunların bazıları hapiste bitiyor.

ESET Araştırmacısı Tomas Foltyn, bu yılın ilk çeyreğinde siber suçlulara yönelik global düzeyde meydana gelen tutuklama, iade ve gelişmeleri derledi. İlk tutuklama ve iade haberi İspanya’dan geldi. İspanya bu yılın Şubat ayında, spam lideri olduğu iddia edilen ve yıllardır en tehlikeli botnetleri kullanarak, bilinen en uzun süre boyunca çıkar sağlayan Rus vatandaşı Pyotr Levashov’u, arandığı ABD’ye gönderdi. Aynı dönemde Rusya’nın iade taleplerini geri çeviren İspanyol polisi, Levashov’u Nisan 2017’de tutuklamıştı.

Tombik

ABD’li savcılar, Levashov’un Kelihos adında bir botnet yönettiğine ve 100 bin cihazın bundan etkilendiğini düşünüyorlar. Botnet, internet kullanıcılarına, aralarında parola çalan, fidye isteyen ve oltalamaya yönelik içeriğe sahip e-postaların yanı sıra sahte uyuşturucu reklamları, hızlı para kazanma planları, borsa tüyoları gibi yollarla sayısı açıklanmayan miktarda zararlı yazılım içeren mesajlar bulaştırdı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks