İnşallah Avrupa Birliği ile de Gümrük Birliği Anlaşması’nın modernizasyonunu gerçekleştireceğiz.

AB ile müzakerelere kaldığımız yerden başlayacağız.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AB ile müzakerelere kaldığımız yerden başlayacağız.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘İnşallah Avrupa Birliği ile de Gümrük Birliği Anlaşması’nın modernizasyonunu gerçekleştireceğiz. Müzakerelere kaldığımız yerden başlayacağız.’ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen esnafla buluşma toplantısında, Antalya esnafının canlı olmasının, Isparta’ya da Burdur’a da katkı sağladığını söyledi.
Esnafı desteklemek için her şeyi yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, esnafın dinamik olması halinde Türkiye’nin, hedefine emin adımlarla gideceğini dile getirdi.

Tombik

Dış politikanın ekonomik ilişkiler üzerinden sürdürüldüğünü anlatan Çavuşoğlu, Türkiye’de üretilen ürünlerin tüm dünyaya satılması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Dünyada serbest ticaret anlaşmaları ve tercihli ticaret anlaşmalarının müzakerelerini Ticaret Bakanlığı ile yürüttüklerini söyleyen Çavuşoğlu, “İnşallah Avrupa Birliği ile de Gümrük Birliği Anlaşması’nın modernizasyonunu gerçekleştireceğiz. Müzakerelere kaldığımız yerden başlayacağız. Bu konudaki gayretleri için de Sayın Bakanımız Pekcan’a teşekkür ediyoruz. Uluslararası ilişkilerde ekonomik ilişkiler önemliyse ihracatın, ticaretin, yurt dışında yatırımların artması, dışarıdan doğrudan sermayenin Türkiye’ye gelmesi için daha çok çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks