Hz. Hüseyin ve 71 taraftarının Kerbela’da şehit edilişlerinin 40’ıncı günü olan Erbain Matem Günü.

Kerbela'da milyonlar 'Erbain' için buluştu.

Kerbela’da milyonlar ‘Erbain’ için buluştu.

Hz. Hüseyin ve 71 taraftarının Kerbela’da şehit edilişlerinin 40’ıncı günü olan Erbain Matem Günü nedeniyle dünyanın dört bir yanından Müslümanlar Kerbela’ya akın etti.

BİN 400 YILLIK YAS

Benzer Haber
1 155
Tombik

Yeryüzünün en büyük anma etkinliklerinden biri olarak kabul edilen Erbain törenleri için dünyanın 53 ülkesinden yaklaşık 14 milyon kişi ilk olarak Necef’te bulunan Hz. Ali’nin türbesini ziyaret edip, Kerbala’ya doğru yola çıktı. Necef ve Kerbela arasındaki 90 kilometrelik yolu yürüyerek kat eden ziyaretçiler, Hicri takvime göre Aşura Günü’nden 40 gün sonraya denk gelen Safer ayının 20’nci gününde İmam Hüseyin’in türbesinde düzenlenen Erbain törenlerinde ağıtlar yakıp mersiyeler söyledi. Gürcistan’dan bir papaz ve Irak’taki Hristiyan temsilciler de Hz. Hüseyin’in türbesini ziyaret etti.

BU YOLDA HER ŞEY ÜCRETSİZ

Erbain yürüyüşü sırasında yol boyunca stantlar kuran insanlar, ziyaretçilere konaklama, yeme içme ve sağlık anlamında gönüllü olarak ücretsiz hizmet verdi. Paranın kabul edilmediği çadırlarda yas için yürüyen Milyonlarca insanın bütün ihtiyaçları gönüllüler tarafından tek kuruş almadan sağlandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks