Hazine ve Maliye Bakanlığı Facebook, Spotify ve Google’a erişimi engelleyebilir!

Facebook ve Google'a Erişim Engellenebilir!

Facebook ve Google’a Erişim Engellenebilir!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Facebook, Spotify ve Google’a erişimi engelleyebilir!

Türkiye’de İnternet tabanlı hizmet sunan yerli şirketlerin yaşadığı rekabet sorunları dönem dönem TELKODER tarafından ortaya konan rapor ve çözüm önerileriyle gündeme geliyordu. Yerli İnternet Tabanlı Hizmetler (ITH) şirketleri hem yüksek maliyetlerle yatırımlar yapıp hem de yüksek vergiler ödemek durumunda kalırken; küresel düzeyde faaliyette bulunan Google, Facebook, YouTube, Spotify, Skype, WhatsApp, Dropbox gibi büyük bir çoğunluğu ABD sermayeli şirketler ülkemizden yayıncılık ve reklam hizmetleri üzerinden milyarlarca lira gelir elde ederken herhangi bir vergi düzenlemesine tabi olmuyordu.

Tombik

Bu doğrultuda TELKODER yabancılardan alınmayan, sadece yerli şirketler tarafından sunulan hizmetlerden alınan vergilerde ve dolayısıyla rekabette adaletin sağlanmasını savunuyordu. Bugün gelinen noktada 7 Aralık 2019 Cumartesi günlü Resmi Gazete’de yayımlanan 7194 sayılı yeni yasa ile gündemimize %7,5 oranında bir dijital hizmet vergisi girdi. Ülkemizde verdikleri hizmetlerden büyük gelir elde eden küresel ITH şirketleri de Türkiye’de kurulmuş, tam mükellefiyeti bulunan bir şirketleri olmasa dahi vergi verecekler.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks