Hatay’a turizmde talep patlaması yaşanıyor.

Hatay’a Turist Akını Olacak.

Başarıyla sonuçlanan Afrin Operasyonu sonrası Hatay’a turizmde talep patlaması yaşanıyor. Farklı ülkelerden inanç turizmi için talep gören şehir, 1 milyonun üzerinde turist ağırlamayı hedefliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başarıyla tamamladığı Afrin Operasyonu’nun ardından yabancı turistlerin Hatay’a olan talebi arttı. Üç yıldır seyahat amaçlı yabancı turist almayan şehre bu yıl adeta yabancı akını var. Kore, İtalya, Brezilya ve Almanya’dan inanç turizmi için talep gören şehir, bu yıl yerli yabancı 1 milyonun üzerinde kişiyi ağırlamayı hedefliyor.

Tombik

“3 YILDIR YABANCI TURİST ALMIYORDU”

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Afrin Operasyonu’nun şehre olan talebi etkilemediğini belirterek, “Başarıyla tamamlanan operasyon bölgeye olan güveni daha da artırdı. Özellikle son iki haftadır talep patlaması yaşıyoruz” diye konuştu. Hatay’ın 3 yıldır yabancı turist almadığına dikkat çeken Nacioğlu, bu yıl inanç turizmi için Kore, Brezilya, İtalya ve Almanya’dan rezervasyon aldıklarını kaydetti. Hali hazırda otellerin yüzde 60 doluluğa ulaştığı bilgisini veren Nacioğlu, “Sezon 1 Nisan’da açılıyor. Ramazan’a kadar dolulukların yüzde 80’leri aşacağını öngörüyoruz. Gelen rezervasyonlar da bu şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks