Google Açıklama Yaptı!

Google Beklenen Ambargo Açıklamasını Yaptı!

Google Beklenen Ambargo Açıklamasını Yaptı!

Dün itibarıyla yapılan ambargo ve ayrılık haberlerinin sonrasında bazı küçük açıklamalarda bulunan Google, daha detaylı bir açıklama yaptı.

Google Açıklama Yaptı!

Tombik

Dün çıkan haberlerin ardından birkaç saat içerisinde açıklama yapan Google, söz konusu durum hakkında bazı detayları paylaşmıştı. Konu hakkında bilginiz yoksa buraya tıklayabilir ve ilgili haberimize göz atabilirsiniz. Şirket bugün yayınladığı bülten ile birlikte daha detaylı bir açıklamaya gitti.

Google Popüler Uygulamayı Haksız Yere Yasakladı.

İşte o açıklama:

“Türkiye’deki Android iş ortaklarımız ve kullanıcılarımız için bir güncelleme”

“2007 yılında Android’i birçok şirketin mobil cihazlarına güç vermek üzere, açık kaynaklı bir işletim sistemi olarak geliştirmeye başladık. O günden bu yana, Android’e milyarlarca dolar yatırım yaptığımız gibi, dünyanın her yanındaki insanlar için cihazlar ve deneyimler üretebilmeleri için üreticilere ve geliştiricilere ücretsiz olarak sunduk.”

“Android’e olan yatırımımız bizim için çok anlamlı, çünkü telefon üreticilerine, bazıları bizim için gelir üreten ve üreticilere müşterilerine yararlı servisler sunmalarını sağlayan popüler Google uygulamalarını önceden yükleme seçeneğini veriyoruz. Telefon üreticileri bizim servislerimizin hiçbirini cihazlarına yüklemek zorunda olmadıkları gibi, aynı zamanda bizimkilerin yanında rakip uygulamaları da yüklemekte özgürdür. Bu da bizim ancak uygulamalarımızın yüklü olması ve kullanıcıların alternatifler yerine bizim uygulamaları tercih etmeleri durumunda gelir elde ettiğimiz anlamına geliyor.”

  • ** Bir üstteki maddede şirket haksız bir rekabetin söz konusu olmadığını, üreticilerin Google uygulamalarını yüklemekte zorunlu olmadığını ve dilerse alternatif yüklemeler yapabileceğini belirtiyor. Eğer üretici Google uygulamalarını yüklemeyi tercih ederse ve kullanıcılar da bu uygulamalara talep gösterirse, bu durumda kazanç elde ettiklerini belirtiyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks