Geleceği göremiyor isen geçmiş bir anlam ifade etmez.

Zamanın akıp gitmesi bu yüzdendir. Geçmişi anlamak geleceğe adım atmaktır. Dünün yaşanması, bugüne bir şans verilmesi gelecekten kaynaklanır.

Varoluş bir hareket üzerinedir. Sürekli bir hareketlilik vardır. Duran hiç bir şey yoktur. Her madde hareket halindedir. Bunun bir anlam ifadesi vardır.

  • Yaşanmışlık geçmiş de kalır ancak gelecek içindir. Ölmemiz yeniden dirileceğimizin gerçeğidir. Bugün geçmişi tekrar etmemiz geleceği adım atmamız için tekrarlanır. Ama geleceği göremez isek geçmişi anlamamış, bugünü de kaybetmiş oluruz. Her kaybetmemiz bizi biraz daha karanlığa doğru sürüklüyor. Karanlıkta ne olduğununda bir anlam ifadesi yoktur. O da hareket halindedir. Lakin ışıkların yanıp sönmesi ve sürekli etrafı aydınlatması gibi. Örneğin güneş sürekli bir enerji üreterek etrafına korku salıyor. Belki de biz öyle düşünüyoruz.
Benzer Haber
1 100
Tombik

Geleceği görmeye çalışmalıyız. Geleceği göremez isek geçmiş anlamsız bugün ise kaybedilmiş bir zamandır. Her ne kadar gelecek bir öngörü olsa da, öngörülerimiz de bir hayat şeklidir. İnsanoğlu öngörülerini hayale, hayallerini gerçeğe dönüştürerek geleceğe doğru ilerliyor.

  • Önemli olan nokta ilk yaratılmamızla son yaşayacağımız zaman aynı olacakmıyız.

MAG

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks