Gazeteci Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları” davası sonuçlandı.

‘SÖZCÜ davası derhal düşürülmeli’

‘SÖZCÜ davası derhal düşürülmeli’.

Gazeteci Erdem Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları” davası sonuçlandı. Mahkeme, iddiaların “terör” değil, “basın suçu” olduğuna hükmetti ve davayı düşürdü. Hukukçular, bu kararın SÖZCÜ davası için emsal olması gerektiğini vurgulayıp başlıktaki çağrıyı yaptı.

Yargıtay Onursal Daire Başkanı Hamdi Yaver Aktan: SÖZCÜ’ye yönelik iddialar terör suçu olamaz. Esasında dava hiç açılmamalı. Basın Kanunu’nun ilgili maddesi, basın özgürlüğünü korumak ve halkın haber alma hakkını güvence altına almaktadır. Cumhuriyet Gazetesi için mahkemenin kararını olumlu görüyorum, SÖZCÜ için de aynı kararın verilmesinin doğru olacağına inanıyorum.

Tombik

‘AKLA, MANTIĞA AYKIRI’

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Savcısı Sabih Kanadoğlu: Basın suçunda davanın 4 ay içinde açılması gerekir. Bunun için emsal karar aramaya gerek yoktur. Ortada ne terör suçu ne de basın suçu vardır. Sadece kanıtlanamayan, akla, mantığa ve gerçeğe aykırı olan suçlamalar vardır.

Emekli hakim Osman Kaçmaz: MİT TIR’ları davasında karar son derece doğru. Aynı karar, SÖZCÜ Gazetesi için de geçerlidir. Verilen karar usul ve yasaya uygundur. Türkiye’de bu tür davaların yeniden gözden geçirilip emsal olması gerekir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks