Finansal bunalım patlak verebilir, sola büyük ödevler düşüyor.

1980 sonrasında kronikleşen yolsuzluk olgusu.

Prof. Dr. Korkut Boratav: Finansal bunalım patlak verebilir, sola büyük ödevler düşüyor.

“1980 sonrasında kronikleşen yolsuzluk olgusu, AKP döneminde daha da yoğunlaştı. Bu yozlaşmanın kriz yönetiminde daha da ağırlaşmasını frenleyecek hukukî ve kurumsal güvenceler ayrıca zafiyet içindedir. Vahim bir meşruiyet bunalımı gündemdedir.”

Prof. Dr. Korkut Boratav, Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
sayısı yayınlanan Hukuk Defterleri dergisinin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Boratav, ekonomide nicel göstergelerin krizin 2019’un tümünü etkileyeceğini ortaya koyduğunu belirtirken yıl sonuna doğru ekonominin dibe vurmasının olası olduğunu kaydetti.

Tombik

Boratav bankaları da kapsayan ve dış borçların döndürülme güçlüklerinden kaynaklanabilecek olan bir finansal bunalımın patlak vermesinin olası olduğunu kaydetti.

Krizin kaynağında AKP’nin Türkiye ekonomisini sürüklediği ağır ve giderek yoğunlaşan dış bağımlılığın yattığına dikkat çeken Boratav, “krizin kapkaççı sermaye çevrelerince yönetilmesine açıkça karşı çıkılması gerektiğini” söylerken “Tüm ilerici, sola dönük meslek örgütlerine, partilere, hareketlere, aydınlara bu doğrultuda büyük ödevler düşüyor.” diye ekledi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks