Facebook, Hindistan seçimlerinde nefret ve zararı verici söylemleri engelleyecek.

Hindistan da yapılacak seçimler.

Facebook, Hindistan seçimlerinde yapılacak anketler nefret söylemlerini engelleyecek.

Hindistan 4 büyük eyaletinde aylarca sürecek seçimler yapılacak anketleri ve bildirimlerin nefret ve yanlış bilgilendirme mücadele için attığı adımlardan birisi de Facebook ile işbirliği.

Facebook yaptığı açıklamada ‘Yakın zamanda yapılan seçimlerin nefret ve zarara yol açabilecek bilerli içerik türlerini belirlediğimiz bildirmek zorundayız…’

  • Facebook Hindistan da en büyük sosyal ağlardan bir tanesi. WhatsApp sohbeti hizmedinden 500 milyon kullanıcı faydalandığı tahmin ediliyor.

Ayrıca Facebook’un nefret söylemlerini ve seçimlere zarar verici bilgileri durdurmada geçiktiği de ortaya atılda. Bunun en yakın zaman örneği 3 Kasım da yapılan ABD seçimlerinde oldu. Bu seçimlerde Facebook paylaşımlarının durdurulmadığı hatta Facebook yanlış yönlendirdiği iddialarıda ortaya atılmıştı. Bunun üzerine Facebook sosyal reklamlara ara vermişti.

Wall Street Journal’da yayınlanan bir raporda Hindistan’da sosyal medya ağının geçen sene Başbakan Narendra Modi’i lehine çalıştığı ortaya çıkmış bunun üzerine Başbakan istifa etmişti.

Muhalefet partileri raporun ardından raporu yayınlayan şirketin politikasını sorguladılar. Ve bu raporu yayınlayan şirketin Açık ve şeffaf bir platform olmadığına karar verildiği ve bu kararın halen sürdürüldüğü.

  • Bu arada Hindistan’ın bazı eyaletlerindeki seçim sonuçlarında Tarım İşçileri yeni tarımla ilgili yasaları protesto etmişler, bu da başbakan Modi’nin istifasında etkili olmuştu.

Haber Veriyoruz

Firmalar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks