Eşlerin arasına kara kedi gibi sokulan 6284 sayılı kanun.

746 bin baba evden uzaklaştırıldı.

746 bin baba evden uzaklaştırıldı.

Eşlerin arasına kara kedi gibi sokulan 6284 sayılı kanun sebebiyle 2.5 yılda tam 746 bin 336 babanın evinden koparıldığı tespit edildi. Mağdur babalar adına konuşan Ali Selman Işık, “6284 sayılı kanun; kadını korumak için değil, arasında problem olan eşlerin sorununu daha da körüklemek için var“ dedi.

Haçlı Avrupa’nın hazırladığı, Türkiye’nin de ilk imzacıları arasında yer aldığı İstanbul Sözleşmesi’nin uzantısı olan 6284 sayılı Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun yuvaları parçalamaya devam ediyor. Kadına şiddetin artmasına neden olan, boşanma rakamlarını Türkiye tarihinin en yüksek seviyelerine yükselten 6284 sayılı kanun nedeniyle son iki buçuk yılda 746 bin 336 babanın evinden koparıldığı belirlendi.

Tombik

6284 kanunu ailelere dinamit!

En küçük tartışmada dahi kadının beyanını esas alarak babaların evlerinden 6 aya kadar süreyle uzaklaştırıldığı 6284 sayılı kanun, yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana aileleri problem yumağına dönüştürüyor. İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Avrupa Konseyi Sözleşmesi uyarınca CHP’nin teklifiyle TBMM’de tüm partilerin ittifakıyla yasalaşan 6284 sayılı kanunun aile dinamiti haline geldiğini gözler önüne seren istatistikler, dudak uçuklatıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks