Dünyanın en büyük devasa radyo teleskobu olarak bilinen Tianyan son derece ilginç sinyaller ile karşı karşıya.

Devasa radyo teleskobu ilginç sinyaller aldı.

Devasa radyo teleskobu ilginç sinyaller aldı.

Dünyanın en büyük devasa radyo teleskobu olarak bilinen Tianyan son derece ilginç sinyaller ile karşı karşıya kaldı. İşte bu garip haberimizin detayları.

Dünya’nın en büyük Küresel Diyafram Radyo Teleskobu (FAST), 500 metre boyutunda bu radyo teleskobu evrendeki bütün radyo sinyallerini olduğu gibi merkeze aktarabiliyor Böylece çapraz sinyaller sayesinde hani radyo patlamaları daha rahat bir şekilde açığa çıkarılıyor.

Tombik

Devasa radyo teleskobu uzayda yaşam belirtisi arayacak

Devasa teleskobun 19 ışınlı bir alıcısına hassas bir FRB arka ucu eklendi ve bu sayede daha hassas olması sağlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda, 2015 yılında Arecibo Rasathanesi tarafından gözlenen FRB121102 isimli bir FRB kaynağı her şeyin değişmesi için bir dönüm noktası oldu.

Yaklaşık olarak 3 milyar ışık yılı uzaktan gelen radyo sinyalleri herkes tarafından büyük bir heyecanla karşılandı buralardan gelen sinyallerin daha çok yaşam belirtisi olabileceği üzerinde duruldu. Uzun bir süredir nasa’da bu tür radyo dalgalarını arıyordu.

Genel olarak değerlendirildiğinde bu tür radyo dalgaları uzakta yaşamın olduğu fikrini son derece güçlendiriyor. Hubble Uzay Teleskobu da dahil olmak üzere, birçok uzay faaliyetleri evrende dizlerden başka bir yaşam formunun olup olmadığını araştırıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks