Dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen “Selfie”, “Ice Bucket Challenge”, “Kiki Dansı” ve “Falling Stars”.

Uzmanlardan korkutan “#10yearchallenge” akımı uyarısı.

Uzmanlar, dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen “Selfie”, “Ice Bucket Challenge”, “Kiki Dansı” ve “Falling Stars” gibi akımlara eklenen, kullanıcılarının 10 sene önceki fotoğraflarıyla şimdiki hallerini paylaştıkları “10 Years Challenge” akımına katılım sonucunda elde edilen bazı verilerin (data) reklamcılık faaliyetleri, yüz tanıma ve yapay zeka için de kullanılabileceğini kaydetti.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medyanın gelişim göstermesiyle sanal ortamda birbirinden farklı akımlar meydana gelmeye başladığını belirtti.

Benzer Haber
1 2
Tombik

Bu akımların özellikle gençler arasında hızla yayıldığını kaydeden Kırık, “Selfie, Ice Bucket Challenge, Kiki Dansı ve Falling Stars akımları gerek Türkiye’de gerekse dünyada milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edildi. Fakat 10 Years Challenge’ın da aralarında bulunduğu akımların hepsini masumane bir şekilde görmek günümüz dünyasıyla pek örtüşmüyor.” dedi.

Kırık, “10 Years Challenge” akımının sosyal medyada moda hale geldiğini, “#10yearchallenge” etiketiyle milyonlarca fotoğraf atıldığını belirtti.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks