Dünya mutfakları içerisinde belki de en farklı yemek kültürüne sahip olan Çinlilerdir.

Her biri mide bulandırıyor... İşte Çinlilerin yediği gıdalar

Her biri mide bulandırıyor… İşte Çinlilerin yediği gıdalar.

Dünya mutfakları içerisinde belki de en farklı yemek kültürüne sahip olan Çinlilerdir. Öyle ki, bizce mide bulandıran bir çok şey, onlarda lüks yemek olarak tüketiliyor. İşte garipliklerle dolu Çin mutfağı…

KORONAVİRÜSÜN ÇIKIŞ MERKEZİ WUHAN PAZARI: Koronavirüs’ün çıkış merkezi olan Vuhan’daki Huanan Balık Pazarı’nda çeşitli egzotik vahşi yaşam türleri satılıyor. Aralarında yavru kurtlar ve misk kedisi gibi kolay akla gelmeyecek canlılar bulunuyor.

Tombik

Dünya mutfakları içerisinde belki de en farklı yemek kültürüne sahip olan Çinlilerdir.

GARİPLİKLERLE DOLU ÇİN MUTFAĞI: Çin yemek kültürü denince, “Masa hariç dört ayaklı her şeyi, gemi hariç yüzen her şeyi ve uçak hariç uçan her şeyi yerler” algısı bulunuyor. Uygarlık tarihinde çok sayıda salgın hastalığın Asya ve özellikle Çin kaynaklı olmasının bu nedenle tesadüf olmadığı ve vahşi hayvanlarda hala modern tıp tarafından tanımlanmamış 1,7 milyon virüs çeşidinin bulunduğu belirtiliyor.

WUHAN PAZARINDA BU HAYVANLAR SATILIYOR: Bize gör korkunç, iğrenç, yenilmesi haram olan bir çok hayvan bu pazarda satılıyor.

FARE ŞARABI: Sağlık içeceği” olarak da anılan bu garip içki, gerçekten de yavru farelerin pirinç şarabına atılmasıyla yapılıyor. İçinde fermantasyona bırakılan yavru fareler içki içme isteğinizi sıfıra indirmiş olmalı. Bu içkinin tadıysa benzine benziyor.

Dünya mutfakları içerisinde belki de en farklı yemek kültürüne sahip olan Çinlilerdir.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks