Dünya bölgesel olarak kodlandı mı?

Henüz teknolojinin ne kadar ilerlediğini bilmiyoruz.

Biz; bize gösterildiği kadar teknolojiyi biliyoruz ve kullanıyoruz. Teknolojinin ne kadar ileri de olduğunu ancak kodlayanlar biliyor. Hiç düşündünüz mü kullandığınız elektronik aletlerin ayrıca görünen yüzünün arkasında bir kod yüzü daha olduğunu. Daha net olmak gerekirse resimlerin içine neden kod yazıldığın biliyor muydunuz?

Sizin resim olarak gördüğünüz tüm görsellerin içinde ayrıca bir kod mevcut. Bu olay bile teknolojinin ne kadar ileride olduğunu göstermektedir.

Tombik

Bir fotoğraf makinası ile veya diğer iletişim araçları ile resim çektiğiniz de, çektiğiniz resim sadece resim değil. O resmi nerede çektiğiniz, ne zaman çektiğiniz, nereyi çektiğiniz, kimin çektiği vs. gibi bilgiler resimle birlikte kayıt altına alınıyor. Bundan bir sakınca yok ancak eğer başka şeyler de kaydediyer ve bir yere kaydettiğiniz de başka işlerde yapıyor ise, işte bu bir problem olabilir.

Biz haberveriyoruz ekibi olarak, dünyanın da kodlandığını iddia ediyoruz. Bundan ne tür bir sakınca olabilir mi diyorsunuz? Bunun şöyle bir sakıncası var; siz ve hayatınız bir hücrenin içerisinde.

Siz; ancak size verilen yer kadar paylaşım yapabilir ve size sınırlanan insan sayısına kadar ulaşabilirsiniz. Halbuki internet özgürlük demek. Ben buradan amerikadaki birine mesaj yazabilmeliyim. Veya dünyanın öbür ucundaki insanlarla iletişim kurabilmeliyim. Hiç bir böyle bir durum söz konusu olabilir?

MAG

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks