‘Cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemesi’ni yeniden Meclis’e getirdi.

Tarihin en büyük fişlemesi

Tarihin en büyük fişlemesi.

AKP tepkiler üzerine bir ay önce komisyondan geri çekmek zorunda kaldığı ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemesi’ni yeniden Meclis’e getirdi. Teklif ile derneklere üyeleriyle, üyeliği sona erenlerin bilgilerinin mülki amirlere bildirilmesi zorunluluğu getiriliyor

BURCU CANSU

Tombik

AKP hükümeti cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemesini yapmakta ısrarcı. Kasım ayında hazırlanan ocak ayında ise İçişleri Komisyonu’na getirilen ancak tepkiler üzerine görüşmeler sırasında geri çekilen dernek üyelikleri ile ilgili düzenleme teklifi yeniden TBMM Başkanlığı’na sunuldu. “Cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemesi” olarak nitelendirilen teklif AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve arkadaşlarının imzasıyla sunulan 38 maddelik Torba Teklif’in içine sokuşturuldu.

30 GÜN İÇİNDE BİLDİRİM

Çok sayıda kanunda değişiklik öngören “Torba Teklif’te 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 23’üncü maddesinde yapılması öngörülen değişikliğe göre, dernekler, yeni üyeleri ile üyeliği sona erenlerin kimlik bilgilerini 30 gün içinde mülki idare amirlerine bildirecek.

Madde gerekçesinde bu düzenlemenin kişilerin rızası ve bilgisi dışında derneklere üye kaydedilmesi veya dernek üyeliğinden istifaların kayıtlara işlenmemesi gibi durumları ortadan kaldırmayı amaçladığı savunuldu.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks