Cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemesine yol açacağı bildirilen Torba Kanun Teklifi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük 'fişlemesi' komisyondan geçti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ‘fişlemesi’ komisyondan geçti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemesine yol açacağı bildirilen Torba Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi.

  • Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımından bireysel silah kullanımına ve dernek üyelerinin kimlik bilgilerini İçişleri Bakanlığı’na bildirim zorunluluğuna kadar çok sayıda düzenlemeyi içeren Torba Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edildi.
Tombik

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, Teklifin Cumhuriyet tarihinin en büyük fişlemesine yol açacağı bildirilen “dernek üyeliği” düzenlemesinin görüşmeleri sırasında muhalefet ve iktidar milletvekilleri arasında sık sık tartışmalar yaşandı.

BİLGİLERİ PAYLAŞAMAZSINIZ

AKP’li milletvekilleri teklifi, “Amacımız fişleme değil, derneklere habersiz olarak kaydedilen vatandaşlarımızın haklarını korumak” diyerek savundu.

  • İktidarın bu söylemlerine tepki gösteren HDP’li Garo Paylan, “Demokratik dünyada böyle tek bir düzenleme bile yok. Zimbabve’de bile yok. Hukukun üstünlüğü konusunda bizden aşağıda olan sadece iki ya da üç ülkede böyle bir düzenleme var. Dernekler esnek örgütlenmelerdir. Kimlik bilgilerini paylaşamazsınız. Ayrıca bu şartlar altında insanlar korkarlar ve derneklere üye olmak istemezler” dedi.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks