Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hapsine çıkarılan Rahip Brunson konusuna dair…

Bence bunların hepsi psikolojik savaş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye yaptırım tehdidi tepkisi: Geri adım atmayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev hapsine çıkarılan Rahip Brunson konusuna dair, ”Bence bunların hepsi psikolojik savaş. Yaptırımla geri adım atmayız. Brunson konusunu pazarlık yapmadık. Brunson konusunda tavır değişikliği Trump’ın sorunudur. İddia edildiği gibi bir pazarlık yapılmamıştır. Biz göbeğimizden ABD’ye bağlı değiliz. Samimi bir ortağı kaybedeceğini de unutmamalı” ifadelerini kullandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Johannesburg’ta kendini takip eden gazetecilerle biraraya geldi. Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı:

Tombik

Rahip Brunson’un ev hapsine çıkmasının ardından ABD Başkanı yaptırımdan bahsetti. NATO’da çok güzel fotoğraf vardı. Trump’taki tavır değişikliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tavır değişikliği Trump’ın sorunu. Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi ortaya konulmasını doğru bulmayız. Dışişleri Bakanımız aracılığıyla, Ebru Hanım’ın İsrail’den çıkışına yardımcı olunması iletilmiştir. Ebru serbest bırakılmış ama pasaportuna el konulmuştu. ABD’lilere pasaportunun verilerek Türkiye’ye dönüşüne yardımcı olabileceklerini söyledik. “Karşılığında Brunson’u vereceğiz” demedik. Bu tür bir pazarlık olmadı. Netenyahu’nun, “Bana Trump telefon etti, biz de bıraktık” açıklaması oldu. Türkiye’deki yargı, Brunson hakkında, hastalığını göz önüne alarak, iyi niyetle ev hapsi yönünde karar vermiş. Karara saygı duymak yerine, konuyu Türkiye’ye yaptırım meselesi haline getiriyorlar. Yaptırımlarla geri adım attıramazsınız.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks