Çoğumuz genetik olarak safkan Türk değiliz.

Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt.

Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt: ‘Elhamdülillah Türk değiliz’.

Cumhuriyet yazarı Mine Söğüt, Danıştay’ın kararının ardından Öğrenci Andı üzerinden başlayan tartışma hakkında değerlendirmede bulundu. “Çoğumuz genetik olarak safkan Türk değiliz” diyen Söğüt, “Genetik haritalarımız çıkarılsa göreceğiz, hem alt hem de üst kimliğimiz karmakarışık” diye yazdı. Bugünkü köşesinin başlığını “Elhamdülillah Türk değiliz” olarak belirleyen Söğüt, “Atatürk’ün aslen ırk ve dil temeline dayanmayan ‘Ne mutlu Türküm’ sözünü yine de politik meşrebimize göre şöyle ya da böyle yorumlayabiliriz” ifadesini kullandı.

Evet, çoğumuz genetik olarak safkan Türk değiliz. Çingene olanımız var, Kürt olanımız, Çerkes olanımız, Arap’ımız, Lazımız, Rumumuz, Ermenimiz ve artık bir de Suriyelimiz var. Çoğumuz meleziz. Dedelerimiz ve ninelerimiz kimlerdi ve kimlerle sevişti, bazen bilebiliriz bazen bilemeyiz.

Tombik

Genetik haritalarımız çıkarılsa göreceğiz, hem alt hem de üst kimliğimiz karmakarışık.

O yüzden Atatürk’ün aslen ırk ve dil temeline dayanmayan “Ne mutlu Türküm” sözünü yine de politik meşrebimize göre şöyle ya da böyle yorumlayabiliriz.

Bir ülkenin çocukları her gün derse başlamadan önce hep bir ağızdan bir metin okuyacaklarsa, o metnin içeriği tabii ki çok önemlidir.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks