Coca-Cola, yılda 110 milyardan fazla tek kullanımlık plastik şişe üretiyor.

Coca-Cola, yılda 110 milyardan fazla tek kullanımlık plastik şişe üretiyor.

Bunların milyarlarcası, sahillere, çöplüklere ve denizlere karışıyor. Harekete geç, Coca Cola’dan tek kullanımlık plastik üretimini azaltmasını iste.

Denizlerimizin başı dertte. Her dakika bir kamyon dolusu plastik denizlere karışıyor. Bu plastikler denizlerimizi işgal ediyor, sahil şeritlerini kirletiyor hatta besin zincirine girerek sofralarımıza kadar ulaşıyor.

Tombik

Deniz kaplumbağaları ve deniz kuşları gibi birçok canlının kursak ve mideleri yiyecek sandıkları plastikle tıka basa dolu. Bu canlılar yedikleri plastikleri sindiremiyor, beslenemeyip aç kalıyor ve maalesef yaşamlarını yitiriyorlar.
Peki neden Coca-Cola? Dünyanın en büyük meşrubat şirketi olarak Coca-Cola, tüm sektörün plastik kullanım biçimini değiştirebilecek güce sahip.

Coca-Cola plastik kirliliği konusunda sorumluluğu tüketicilere atıyor, geri dönüşümün bireylerin sorumluluğunda olduğunu söylüyor. Bireyler olarak biz de kendi payımıza düşeni yapmalı, tek kullanımlık şişeleri tekrar kullanılabilir hale getirmek için geri dönüşüme kazandırmalıyız. Fakat meşrubat sektörünün kullandığı plastik miktarının artışına, mevcut atık toplama ve geri dönüşüm sistemleriyle yetişmek imkansız.

Plastiklerin denizlerimizi boğmaması için, akıl almaz miktarlarda üretilen tek kullanımlık plastiklere son verilmeli. Ama Coca-Cola plastik ayak izini düşürmek şöyle dursun, tek kullanımlık plastik şişelerin kullanımını giderek artırıyor.

Haber Veriyoruz
Haber Kaynağı : Green Peace

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks