CJNG Karteli, Meksika hükumetine ve ordusuna meydan okudu.

Uyuşturucu karteli ordu kurup devletin ordusuna meydan okudu!

Uyuşturucu karteli ordu kurup devletin ordusuna meydan okudu!

1987 yılında Meksika’nın Matamoros bölgesinde Juan Nepomuceno Guerra, Juan García Ábrego tarafından kurulan CJNG Karteli, Meksika hükumetine ve ordusuna meydan okudu. Zırhlı askeri araçları ve silahlarıyla legal hükumete gözdağı vermeye çalışan uyuşturucu karteli internette yayınladığı video ile ne kadar güçlü olduklarını dünyaya göstermeye çalıştı.

Güvenlik Bakanı Alfonso Durazo Cuma günü yaptığı açıklamada, ağır silahlı Jalisco Yeni Nesil Kartel (CJNG) üyelerini uzun zırhlı araç konvoyuyla birlikte gösteren bir videonun orijinal olup olmadığını belirlemek için analiz altında olduğunu söyledi.

Cuma günü online olarak yayınlanan yaklaşık iki dakikalık bir video, askeri kamuflajlar giyinmiş ve yüksek kalibreli silahlar kullanan 75 maskeli silahlıyı gösteriyor.

Kırsal bir bölgede toprak bir yolda çekilen korkutucu görüntüler, CJNG baş harfleri ve “özel kuvvetler” veya “elit grup” ile süslenmiş, bazıları silah kulelerini içerecek şekilde değiştirilmiş yaklaşık 20 zırhlı araç gösteriyor.

Bir kamera, uzun araç alayını filme çekerken , silahlı kişiler diğer açıklamaların yanı sıra “ pura gente del señor Mencho ” veya “sadece Mencho’nun insanları” diye bağırıyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks