Çin’in Vuhan şehrinde yapılan kargo taşımacılığını da olumsuz etkiledi.

Yeni tip koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler.

Virüs havaya bulaştı.

Çin’in Vuhan şehrinde ortaya çıkarak yayılan yeni tip koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler, bu bölgeden yapılan kargo taşımacılığını da olumsuz etkiledi.

Bu ülkedeki alışveriş siteleri üzerinden verilen siparişler nedeniyle Türkiye’ye gelen kargoların sayısı, Türk Hava Yollarının (THY) uçuşlarını durdurmasının ardından yüzde 90 düşüş gösterdi.

Tombik

Koronavirüs salgınına karşı ulaştırma sektöründe de birçok tedbir uygulamaya konuldu. Bu kapsamda THY, ilk olarak Çin’in Pekin, Guangzou, Şanghay ve Şian kentlerine yönelik uçuşlarını 9 Şubat’a kadar durdurdu, ardından ulusal ve uluslararası otoritelerle değerlendirmelerde bulunarak süreyi ay sonuna kadar uzattı. Alınan tedbirler, Çin’den yapılan kargo taşımacılığını da yansıdı. Çinli firmaların alışveriş siteleri üzerinden verilen siparişlere yönelik Türkiye’ye gelen kargo sayısı, THY’nin uçuşlarını durdurmasının ardından yüzde 90 azalarak günlük 300 torbadan 30 torbaya kadar geriledi. Türkiye’den internet siteleri üzerinden en çok sipariş Çinli Ali Express ve Ali Baba’dan veriliyor. Çin’den söz konusu kargoların gelişi dururken, bu firmaların Singapur ve Malezya’daki acentelerine verilen siparişlerin Türkiye’ye ulaşmasında sorun bulunmuyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks